Sint-Margaretaschool, Knokke-Heist over Interact Network

Sint-Margaretaschool Knokke-Heist
(Foto vlnr: Stefanie De Groote en Kathleen Casselman)

"Weet waaraan je begint, wat je doet en doe het dan goed", aldus Kathleen Casselman. Kathleen is sinds drie jaar directeur van de Sint-Margaretaschool in Knokke-Heist, België. In deze periode zijn er in korte tijd veel dingen veranderd.

Drie jaar geleden zijn we als school gestart met renoveren en innoveren van de school, ook de website moest er aan geloven. Er wás wel een site, maar die werd zelden aangepast en was ook niet bekend bij de ouders van de schoolgaande kinderen. In samenspraak met Kathleen Casselman maakte Stefanie De Groote (die kinderen heeft in de Sint-Margaretaschool) een volledig nieuwe schoolwebsite. Deze site leefde en de ouders reageerden positief. Toch bleef de school met het probleem zitten dat de site afhankelijk was van één persoon. “Dit moest anders vonden wij".

De Sint-Magaretaschool heeft een rijke geschiedenis. In 1892 starten drie zusters een kloosterfiliaal met school. Deze Maria-school groeit in korte tijd enorm. In 1952 verhuist de lagere centrumschool dan ook naar een nieuw ruimer gebouw en zoals alle scholen van andere kloosterfilialen ruimen de onderwijszusters in de tweede helft van de 20e eeuw langzamerhand de plaats in voor leken-leerkrachten. Niettemin blijft de huidige communauteit betrokken bij haar scholen in Knokke en is nog altijd de oorsprong van de school terug te zien in al haar activiteiten.

Een krachtige oplossing
Robert Hoogesteger, directeur van Interact Network, heeft zelf kinderen op de Sint-Margaretaschool zitten. Na zijn kennismaking met Kathleen Casselman en Stefanie De Groote (webmaster) was het duidelijk dat deze school behoefte had aan een krachtig systeem waarmee snel informatie op de website kan worden gepubliceerd. Het content management systeem (CMS), dat Interact Network volledig in eigen huis ontwikkelde, vormt al jaren het technologisch hart van menige grote (onderwijs)organisatie in België en Nederland.

"Voor we het wisten was onze website gekoppeld aan het CMS van Interact Network", aldus Stefanie De Groote. Stefanie De Groote is de webmaster van www.margaretaschool.be. "Toen de website volledig overgezet was, ging er voor ons een wereld open. Met het CMS kunnen we snel en eenvoudig onze website actueel houden, en dat is belangrijk voor een school waarin geen dag hetzelfde is. Vooral het gebruikersgemak heeft ons aangenaam verrast, waar we vroeger een halve dag over deden, doen we nu in een half uur. En niet onbelangrijk: de lay-out van de website bleef volledig ongewijzigd.”

Innovatie een groot goed
"Met name voor een school, met twee vestigingsplaatsen, zoals de Sint-Margaretaschool, is het belangrijk om mee te gaan met de innovaties van deze tijd. Dankzij het geavanceerde CMS van Interact Network kan de school eenvoudig teksten en afbeeldingen online publiceren en de website uitbreiden naar onze behoefte", aldus Stefanie De Groote.

"Ouders vinden tegenwoordig veel aspecten belangrijk aan een school. Waar voorheen alleen de afstand belangrijk was, kijkt men tegenwoordig steeds vaker naar de kwaliteit van het onderwijs en de nevenactiviteiten die er georganiseerd worden. Niet alleen mond tot mond reclame speelt hierbij een rol, maar steeds vaker raadplegen ouders het internet om informatie over de school te verzamelen, vertelt Kathleen Casselman".

Ouderbetrokkenheid dankzij het CMS
"De nieuwe website levert niet alleen hele positieve reacties op van bezoekers, maar zorgt ervoor dat ouders betrokken zijn met het reilen en zeilen van de school.", aldus Stefanie. "Nu men het CMS enige tijd in gebruik heeft, kan men oprecht zeggen dat de website leeft. Onze leraren proberen we zoveel mogelijk te stimuleren om gebruik te maken van de website", aldus Kathleen. "Iedere klas heeft zo zijn persoonlijke pagina waarop bijvoorbeeld ouders heel snel en overzichtelijk foto' s en verslagen over de klas, van hun zoon of dochter kunnen terugvinden. Tegenwoordig is het zo dat bij een intake, het tonen van de site, vaste prik is geworden. Ouders reageren heel positief als ze zien dat er ook achter de schermen actief wordt gewerkt aan de interactie tussen kind en school, zowel in de klas als daarbuiten."

-Sint-Margaretaschool, Knokke-Heist-
 
 
Optimalisatie en Online Marketing!

Meer informatie

Professionele webshop starten?

Meer informatie

Nieuw logo of huistijl nodig?

Meer informatie

Klanten over Interact Network:
Sint-Margaretaschool, Knokke-Heist
 
Edwige MAILLART, Chamery
 
Johnny van den Broeke, De Groene Luifel Sluis
 
Marja Feltkamp Zwind, Den Haag
 
Henriët Dees Matchpoint Banen, Breskens
 
 
Interact Network Facebook pagina RSS-feed Bekijk onze twitterfeed Online video\ LinkedIn
Over ons
Dit doen wij
Contact
Inloggen CMS
Nieuws
Klant aan het woord
Portfolio
Referenties
Optimalisatie en online marketing
Professionele webshop starten?
Nieuw logo of huistijl nodig?
Neem contact met ons op!
Interact Network | Herendreef 67, 4527 AZ Aardenburg | T. +31 (0) 631943273 | info@interactnetwork.com