Johnny van den Broeke, De Groene Luifel Sluis over Interact Network

“Vanaf het begin vertrouwen in Interact Network”

Al meer dan 45 jaar is het familiebedrijf ‘De Groene Luifel’ gevestigd in Sluis (Zeeuws-Vlaanderen). Sinds juni 2006 is ‘De Groene Luifel’ ook online actief met een webshop, die men in 2008, opnieuw heeft laten ontwikkelen door Interact Network uit Aardenburg. De webshop staat inmiddels ruim één jaar online, dus tijd voor een terugblik!

De “Speciaalzaak” bevindt zich in één van de hoofdstraten van de kern Sluis en kun je als bezoeker dan ook nauwelijks missen. Ria en Johnny van den Broeke beheren nu beiden de zaak, nadat zij deze zo’n 12 jaar geleden van haar ouders hebben overgenomen. De fysieke winkel is sinds 2003 qua ruimte en interieur flink uitgebreid en het assortiment is daardoor enorm gegroeid.

“Er is relatief qua Drogisterij veel concurrentie in Sluis. Ondanks dat, zijn er toch veel verschillen in het uiteindelijke assortiment”, aldus Johnny. “Wij willen ons onderscheiden door naast het assortiment “Drogisterij”, ons toch ook meer te richten op de al oude “kruideniersproducten”, zoals; kruiden, thee, keukenkruiden, specerijen, food, non-food en als extra, voor specifieke klanten; duivensportartikelen.

Klant 2.0
“Zo’n 12 jaar geleden, waren onze vaste klanten voornamelijk “oudere” mensen, dit is logisch want tegenwoordig is het vrij bijzonder om klanten te binden aan je winkel. Daarbij komt, dat steeds meer mensen, vaker vergelijken (shoppen via internet) voordat ze overgaan tot een aankoop. Zo erg als in de elektronicabranche is het gelukkig niet, daarvoor is ons type klant en het type product te divers.” Om deze diversiteit tegemoet te komen, is het doortrekken van je winkel naar een online plek met een website of webshop de juiste manier.

“De zondagmiddagen zijn nog steeds zeer belangrijke dagen voor de winkels in de kern Sluis, maar het is ook belangrijk om achter de schermen intensief te blijven werken aan verbeteringen om klanten te blijven trekken. Bij ons kom je niet om de al oude drogisterij- of kruideniersartikelen, maar om de wat specifiekere producten, dus het belang dat je doelgroep je weet te vinden is groot.”

Interact Network
Met de opkomst van internet eind jaren negentig, werd door de middenstandvereniging van de kern Sluis besloten een portal-pagina te laten ontwikkelen. De daarop vermelde informatie over de verzameling bedrijven in Sluis was in eerste instantie ideaal voor De Groene Luifel. Na korte termijn kreeg De Groene Luifel echter steeds meer de behoefte aan een eigen website. Dus werd er besloten te beginnen met een persoonlijke en informatieve webpagina. Door de steeds toenemende wensen van De Groene Luifel, ontstond er op den duur de behoefte aan een webshop.

“De ‘Poets Je Site op’- analyse van Interact Network, waarbij de bestaande site door de specialisten van Interact Network onder de loep werd genomen, was de eerste kennismaking tussen de beide bedrijven. Na de analyse ontving ik een rapport met de mogelijke verbeterpunten. Het vertrouwen in Interact Network was er vanaf het eerste moment en ik besloot dan ook in 2008 om volledig met Interact Network in zee te gaan.”

Webshop, SEO Yourself en Digitale nieuwsbrieven
“De Groene Luifel had veel speciale wensen t.a.v. de webshop, maar we hadden nooit gedacht dat alle wensen technisch te realiseren waren. Als je maar op een duidelijke manier je doel communiceert wat je wilt bereiken, dan is Interact Network in staat dit te vertalen naar een professioneel en klantgerichte online shop.

Zo wilden we graag inspelen op de actualiteiten en eenvoudig producten kunnen toevoegen aan de webshop. Met het CMS (Content Management Systeem) van Interact Network is dit voor elke leek eenvoudig te doen. Interact Network zit zelf ook niet stil en speelt in op alle nieuwe online ontwikkelingen.”

Op deze manier groeide de website van De Groene Luifel uit tot een geavanceerde webshop gekoppeld aan het CMS van Interact Network. Zo maakt De Groene Luifel gebruik van het online bestellen en betalen, online order status en uitgebreide facturatiemogelijkheden in PDF. Daarnaast beschikt de webshop over een realtime webshopmanagement, zodat tijdens het maken van wijzigingen het resultaat overeenkomt met wat de klant ziet.

Naast het CMS van Interact Network, gebruikt De Groene Luifel ook de Digitale Nieuwsbrief en SEO-Yourself modules (SEO staat voor: search engine optimization oftewel zoekmachine optimalisatie).

“Met de Digitale Nieuwsbrief kan ik eenvoudig mijn klanten en andere relaties informeren over bijvoorbeeld nieuwe producten, aanbiedingen of andere nieuwsberichten. De nieuwsbrief wordt automatisch in een professionele vormgeving geplaatst, zodat ik zeker weet dat de klant het op de juiste manier ontvangt. Met SEO Yourself kan ik zelf op de verschillende webpagina’s zoekwoorden ingeven en zorg ik ervoor dat mijn site goed vindbaar is bij o.a. Google.

De samenwerking tussen De Groene Luifel en Interact Network is volgens Johnny een goede match gebleken. Zo zijn de open manier van communiceren en de flexibele manier van werken, twee belangrijke punten die De Groene Luifel dan ook erg waardeert.

-Johnny van den Broeke, De Groene Luifel Sluis-
 
 
Optimalisatie en Online Marketing!

Meer informatie

Professionele webshop starten?

Meer informatie

Nieuw logo of huistijl nodig?

Meer informatie

Klanten over Interact Network:
Sint-Margaretaschool, Knokke-Heist
 
Edwige MAILLART, Chamery
 
Johnny van den Broeke, De Groene Luifel Sluis
 
Marja Feltkamp Zwind, Den Haag
 
Henriët Dees Matchpoint Banen, Breskens
 
 
Interact Network Facebook pagina RSS-feed Bekijk onze twitterfeed Online video\ LinkedIn
Over ons
Dit doen wij
Contact
Inloggen CMS
Nieuws
Klant aan het woord
Portfolio
Referenties
Optimalisatie en online marketing
Professionele webshop starten?
Nieuw logo of huistijl nodig?
Neem contact met ons op!
Interact Network | Herendreef 67, 4527 AZ Aardenburg | T. +31 (0) 631943273 | info@interactnetwork.com